ریسک‌های احتمالی استیکینگ چیست؟

استیکینگ یکی از کم ریسک‌ترین فعالیت‌های کسب درHمد در فضای کریپتو است. با این وجود نمی‌توان گفت که هیچگونه ریسکی دارایی افراد را تهدید نمی‌کند. به طور کلی دو ریسک اصلی در این فعالیت ممکن است دارایی افراد را تهدید کند. 

  • ریزش قیمت ارز دیجیتال: در بسیاری از شبکه‌های اثبات سهام، از زمانی که درخواست برداشت دارایی و اتمام استیکینگ ثبت می‌شود، مدتی طول می‌کشد که دارایی قفل‌شده آزاد شود. بنابراین، اگر در این مدت قیمت توکن کاهش یابد، کاربر نخواهد توانست توکن‌های خود را بفروشد و ممکن است ریزش قیمت باعث از دست رفتن بخشی از ارزش دارایی شود. 
  • ریسک شکاف عملیات یا اسلشینگ: علاوه بر ریسک کاهش قیمت، ریسک شکاف عملیات (Slashing) هم اعتبارسنج‌ها را تهدید می‌کند. برخی از شبکه‌های اثبات سهام قوانین مشخصی را برای عملکرد اعتبارسنج‌ها در نظر گرفته‌اند. برای مثال، مدت‌زمان فعال بودن ولیدیتور یا اعتبارسنج، باید از زمان مشخصی بیشتر باشد. اگر اعتبارسنج‌ها رفتاری داشته باشند که از جانب شبکه رفتار مخربی به نظر برسد، علاوه بر دریافت نکردن پاداش، بخشی از دارایی استیک‌شده آنها هم به‌عنوان جریمه کسر خواهد شد. به این فرآیند، شکاف عملیات یا اسلشینگ (Slashing) گفته می‌شود. نظارت مستمر بر عملکرد ولیدیتورها می‌تواند احتمال اسلشینگ را کاهش دهد. به عبارت دیگر، برای جلوگیری از بروز اسلشینگ، باید اعتبارسنج‌ها و عملکرد آنها به‌صورت مداوم پایش شود.

 

آموزش‌های مشابه